Közösségi oldalunk

Szolgáltatás megrendelése 

Időpont egyeztetés

Kérjük, jelöld meg a téma részben a megfelelőt, add meg ki vagy, és a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot.

Könyvtári, Információs és Közösségi hely

A padlástéri könyvtár

anno...

A 2019. évre megszépült könyvtárunk, az energetikai felújítás során sikerült akadálymentesíteni az épületet, és egyúttal a könyvtárat is, a könyveket az emeletről a földszintre költöztettük. A könyvtár és az olvasóterem összenyitható, így már egy nagyobb volumenű rendezvény megtartására is alkalmas. A Balassi Bálint Megyei Könyvtár jóvoltából és támogatásával az új könyvtárhelyiségbe  új bútorokat  szereztünk be, valamint kaptunk egy asztali számítógépet is. A nagyterem, mint olvasóterem is új bútorzattal várja már a könyvtárba, rendezvényre látogatókat.

A megújult könyvtárunk az olvasóteremmel

A 194/2021. (IV.26.) Kormányrendelet értelmében a könyvtárak újra látogathatóvá váltak. A jogszabály szerint a könyvtárak tereit kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak látogathatják. 18 év alatti, védettségi igazolvánnyal nem rendelkező könyvtárhasználók csak érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel használhatják a könyvtárat. A használók és a könyvtárosok biztonsága érdekében továbbra is kötelező a 1,5 méteres távolság tartása, és ajánlott a kézfertőtlenítés és a maszk használatata.
A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező olvasók a könyvtár tereit nem látogathatják. Számukra továbbra is csak a könyvösszekészítés szolgáltatás biztosítható a könyvtár helyiségén kívül (ajtó-, ablakkönyvtár).

Korábbi intézkedések:

A kormány lépcsőzetes nyitásról szóló rendelkezések alapján a könyvtárakban is újraindulhatnak azok a könyvtári szolgáltatások, melyek a könyvtárak látogatása nélkül vehetők igénybe. Tehát a kistelepülési könyvtárakban is indulhatnak - a védelmi intézkedések betartása mellett (szájmaszk, távolságtartás) - a könyvek házhozszállítása, a könyvösszekészítés, Ajtó-, Ablak-, Párkány-, Küszöbkönyvtár és egyéb kreatív elnevezésű könyvtári szolgáltatások. Ezek elsősorban a könyv- és folyóiratkölcsönzést, a lakosok olvasni valóval való ellását, és az olvasókkal való kapcsolattartást hivatottak biztosítani. A korábbi időszakokban sikeresen működtek ezek a gyakorlatok, most megteremtődött a lehetőség az újra indításra.

Beiratkozási kérelmedet itt jelezheted

Az új könyvtárban szeretettel várja a látogatókat és az olvasás iránt érdeklődőket:

Körmöczi-Trenka Veronika

Ha érdekelnek a közösségi híreink, kezdeményezéseink. látogass el az alábbi oldalaimra:

Körmöczi-Trenka Veronika vagyok, közművelődési szakemberként dolgozom Kisbárkányban. Közösségi segítő, közösségépítő munkámmal szeretnék hozzájárulni a közösségek fejlesztéséhez, céljaik megvalósulásához. Célom támogatni az értékteremtő és értékmegőrző helyi és térségi tradícióval rendelkező közösségi és közművelődési kezdeményezéseket. A Múlt és jelen - Kisbárkány oldal létrehozásával szeretném bemutatni a helyi értékeket, múlt és jelen történéseit, valamint színesíteni a kulturális életet.

A találkozások színtere, a Nemzeti Művelődési Intézet kulturális hálózata. A régi mesterségek nem ismernek határokat. A tudás önzetlen megosztásának helyszíne, ahol a mesterek világának ajtaján bárki bekopoghat. Ahol megtanulhatunk két kézzel mosolyt alkotni. 

Kisbárkányban is alkotunk :)