Nevezetességeink, amiért érdemes meglátogatni bennünket 


Ahol a kiránduló megpihenhet.

A község elejében pihenőhely várja a fáradt utazókat, hogy egy kicsit megnyújtóztassák tagjainkat, lábainkat az utazás során.

Szép, rendezett községünkben várjuk látogatóinkat!

A település legnagyobb értéke a szinte érintetlen természeti környezet, a Kelet-Cserhát Tájvédelmi Körzet Tepke vonulata, a Bézma hegy csoportja, a Zsúnyi és a Kis-Zagyva völgyében a Buda hegy, amely változatosságával csodálatra készteti az ide látogatókat.

A falu a Cserhát-hegység belső részén, csendes, nyugodt, tiszta levegőjű környezetben található. A község zsákfalu, ahonnan nem vezet tovább az út.

Községháza épülete

Szívesen várjuk észrevételeiket, kérdéseik megválaszolásában bátran megkereshetnek minket

Közeli helyek

Csodálatos képződmények

Nógrád megyében ezen a településen találhatjuk a morfológiailag legváltozatosabb felszíni képződményeket. A meredek kiemelkedő ormok, szép formájú dombok, szelíd lankák, mélyen feltáruló völgyek, kanyargó csörgő patakok, kies mezők, virágos rétek váltakoznak utánozhatatlan harmóniában.

Geológia: A bánya két lávafolyást tár fel, ami kb. 15-16 millió évvel ezelőtt ömlött a vízzel borított felszínre. Alattuk piroklasztikumok helyezkednek el, valamint a bánya fedőjében sekélytengeri mészkövek. A sötétszürke andezitben sok cm-es nagyságrendű, a folyás irányával párhuzamosan rendeződött, gyengén lapult hólyagüregek és m-es nagyságrendű üregek találhatók. Az ásványok a hólyagüreghez kötődve fordulnak elő.

Leírás: A felhagyott kőfejtő a 21-es főút felől, Sámsonháza irányába letérve, a település végén található. Védett geológiai érték, ezért a gyűjtés nem engedélyezett.

Típus: felhagyott kőfejtő