A kosárfonás a fa megmunkálásának egyik legősibb szerkezeti formája. A szakkör lehetőséget biztosít a kosárfonás alaptechnikájának elsajátítására. Ez a közösségi program ajánlott mindazoknak, akiknek fontos a természet szeretete és közelsége, szeretnek alkotni és ezt az ősi tudást hajlandóak megtanulni.

Tartson velünk a szakköri foglalkozásokon, ismerjük meg a kosárfonás rejtelmeit, s készítsünk együtt szép és praktikus kosarakat, mindennapi használati tárgyakat!

Óriási lendülettel vette kezdetét a szakkör Kisbárkányban, az alig több mint 100 fős településen már tizenketten érdeklődnek a szakkör iránt, kilenc főhöz még hárman csatlakoztak a szomszédos Bedepusztáról.

A november 4-én megtartott második foglalkozáson adminisztrációs feladatok mellett megnéztük a gúzskarika készítéséről szóló videót. A kosárfonás alaptechnikájának bemutatása volt az egyik téma, a többfunkciós tárgyat kezdő érdeklődők is el tudják készíteni. Emellett a kosáralj készítés technikáját, a különböző kosáralj variációk ovális és kerek...